Top 5 prachtige sites te zien in Australië

Kakadu en Arnhem Land zijn de thuisbasis van enkele van de oudste bezette Aboriginal locaties van Australië. Hier kunnen uw ogen genieten van een aantal aardse gekleurde, insect-achtige rotskunst, van patroon Emus en hoekige figuren, geschilderd met dierlijk bloed, klei en hout as. Traditionele kunst wordt geassocieerd met mythologie met betrekking tot hun Dreamtime. Verhalen worden verteld door middel van beelden op rotsen en vertegenwoordigd door middel van totems. Moderne Aboriginals gebruiken vaak synthetische verven op schors, geïnspireerd op de onderwerpen en technieken van hun voorouders.

Dompel jezelf onder in een caleidoscopische weergave van kleur terwijl je snorkelt tussen de onderwatertuinen van zachte en harde koralen. U tegenkomen prachtige zeesterren, sponzen en zeeschildpadden die u het gevoel zal geven een met de natuur.

Werelds grootste systeem van koraalriffen, bezaaid met ongeveer negenhonderd eilanden, is de thuisbasis van vele soorten vis, zoals de prachtige turquoise Papegaaivis, de Clownvis, en Mandarijn vissen, waarvan kronkelig, strepen en stippen zijn effectieve camouflage in hun even levendige omgeving.

Als een schip met golvende zeilen, het Sydney Opera House ligt langs de haven van Sydney op Bennelong Point. Jorn Utzon, een relatief onbekende Deense architect, was de winnaar van een internationale wedstrijd om een nationaal operahuis te ontwerpen in Bennelong in 1957. Het moderne expressionistische gebouw herbergt een aantal podia, waaronder; De Concertzaal, Opera Theater, Drama Theater, Playhouse, Studio, Utzon Room, en Forecourt. In de concertzaal bevindt zich het Grootorgel, ‘s werelds grootste mechanische actiepijporgel, bestaande uit 10.500 pijpen.

De grootste bergketen in Australië, The Flinders Ranges, strekt zich uit over zijn uitgestrekte, stoffige rode terrein over een gebied van 912 vierkante kilometer. Eucalyptusbomen en ongewone rotsformaties dot het landschap, waardoor het een fascinerend geologisch gebied om te verkennen. Sommige van de ontsluitingen in deze omgeving dateren uit 560 miljoen jaar, dus er zijn veel fossielen, verborgen als edelstenen, wachten om ontdekt te worden.

Top 16 plaatsen om te zien in Australië

Het meest ongerepte gebied is Arnhem Land in het Noordelijk Territorium. U moet een aanvraag voor vergunningen voordat u aankomt, want het is een zeer beschermd gebied, eigendom van en gecontroleerd door de Aboriginal mensen, en visitaties zijn beperkt.

Het land down under is enorm en de lijst van dingen te zien en te doen is enorm! Of je nu komt om te spelen op het strand, een berg beklimt, een stad verkent, in een regenwoud wandelt, kampeert in de bush of verdwaalt in de outback, Australië is zowel spannend als uniek!

Een van de zeven wonderen van de natuurlijke wereld en een van de meest opmerkelijke natuurlijke gaven van Australië, het Great Barrier Reef is gezegend met de adembenemende schoonheid van ‘s werelds grootste koraalrif. Het rif bevat een overvloed aan zeeleven en bestaat uit meer dan 3000 individuele rifsystemen en koraalcays en letterlijk honderden pittoreske tropische eilanden met enkele van ‘s werelds mooiste zonovergoten, gouden stranden.

Karijini is het tweede grootste nationale park in West-Australië en een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in de Pilbara. Het heeft adembenemende kloven, kristalheldere rotszwembaden, watervallen en een prachtig landschap. Er is een systeem van uitstekende wandelpaden van verschillende niveaus die u diep in de ondergrondse kloven en door watervallen leiden waar u in sprankelende rotszwembaden duiken. Er zijn uitstekende picknickplaatsen evenals toegewezen campings binnen het park. Een van de grote voordelen van het park is dat het landschap zo toegankelijk is. Zodra je parkeert, kun je letterlijk 50 meter lopen en canyons in kijken om watervallen en smaragdgroene rotszwembaden te zien.

Waarom niet wat tijd doorbrengen in Australië leren over de Aboriginal cultuur? Australische Aboriginal cultuur is de oudste levende beschaving op aarde. De Aboriginals overleefden 50.000 jaar als nomadische bewoners, nooit lijdend aan kwalen zoals de verkoudheid.

Plaatsen om te bezoeken in Australië

Een land dat is een heel continent voor zichzelf, Australië is populair met zijn natuurlijke schoonheid. Het is ‘s werelds kleinste continent dat ook een belangrijke toeristische bestemming is. Wat maakt het land zo’n belangrijke en populaire toeristische bestemming is dat het eigenaar is van een divers en onaangeroerd landschap.

Australië is verdeeld in de staten en gebieden en deze vormen het Gemenebest van Australië. Dit zijn New South Wales, Victoria, Queensland, Zuid-Australië, West-Australië, Tasmanië, Northern Territory, Australian Capital Territory. Canberra is de nationale hoofdstad van Australië. Sydney is de grootste stad. Andere grote steden van Australië zijn Melbourne, Perth, Brisbane, Darwin, Adelaide, Hobart.

New South Wales ligt in het oosten van Australië. Sydney is de grootste stad van Australië en de hoofdstad van New South Wales. Sydney wordt beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld. De Sydney Harbour and Opera House zijn must-see plaatsen. Central Coast, Hunter, Blue Mountains, Snowy Mountains, Illawarra, The Hunter Valley Wine Country, Port Macquarie, The Murray, Outback New South Wales, Lord Howe Island behoren tot de plaatsen om te bezoeken.

Het Northern Territory ligt in het noorden van Australië. Het gebied herbergt nationale parken en Australische Aboriginal cultuur. De reizigers kunnen deze attracties bezoeken: Kakadu National Park, Arnhem Land, Jim Jim Falls, Darwin Crocodile Farm, Alice Springs, Uluru (Ayers Rock), Devil’s Marbles Conservation Park. Onder de steden en steden van dit gebied, zijn er Tennant Creek en Darwin.

Het is gelegen in de westelijke regio van Australië. Perth is de hoofdstad van West-Australië. Western Australian Museum, Kings Park, Perth Mint, Perth Cultural Center en de stranden zijn populaire plaatsen van de stad. Perth is eigenaar van geweldig weer. De attracties van dit gebied zijn The Swan Valley, Rottnest Island, Rockingham, Shark Bay World Heritage en Marine Park, South Coast, Fremantle.