Kakadu en Arnhem Land zijn de thuisbasis van enkele van de oudste bezette Aboriginal locaties van Australië. Hier kunnen uw ogen genieten van een aantal aardse gekleurde, insect-achtige rotskunst, van patroon Emus en hoekige figuren, geschilderd met dierlijk bloed, klei en hout as. Traditionele kunst wordt geassocieerd met mythologie met betrekking tot hun Dreamtime. Verhalen worden verteld door middel van beelden op rotsen en vertegenwoordigd door middel van totems. Moderne Aboriginals gebruiken vaak synthetische verven op schors, geïnspireerd op de onderwerpen en technieken van hun voorouders.

Dompel jezelf onder in een caleidoscopische weergave van kleur terwijl je snorkelt tussen de onderwatertuinen van zachte en harde koralen. U tegenkomen prachtige zeesterren, sponzen en zeeschildpadden die u het gevoel zal geven een met de natuur.

Werelds grootste systeem van koraalriffen, bezaaid met ongeveer negenhonderd eilanden, is de thuisbasis van vele soorten vis, zoals de prachtige turquoise Papegaaivis, de Clownvis, en Mandarijn vissen, waarvan kronkelig, strepen en stippen zijn effectieve camouflage in hun even levendige omgeving.

Als een schip met golvende zeilen, het Sydney Opera House ligt langs de haven van Sydney op Bennelong Point. Jorn Utzon, een relatief onbekende Deense architect, was de winnaar van een internationale wedstrijd om een nationaal operahuis te ontwerpen in Bennelong in 1957. Het moderne expressionistische gebouw herbergt een aantal podia, waaronder; De Concertzaal, Opera Theater, Drama Theater, Playhouse, Studio, Utzon Room, en Forecourt. In de concertzaal bevindt zich het Grootorgel, ‘s werelds grootste mechanische actiepijporgel, bestaande uit 10.500 pijpen.

De grootste bergketen in Australië, The Flinders Ranges, strekt zich uit over zijn uitgestrekte, stoffige rode terrein over een gebied van 912 vierkante kilometer. Eucalyptusbomen en ongewone rotsformaties dot het landschap, waardoor het een fascinerend geologisch gebied om te verkennen. Sommige van de ontsluitingen in deze omgeving dateren uit 560 miljoen jaar, dus er zijn veel fossielen, verborgen als edelstenen, wachten om ontdekt te worden.