Wil je een muur verwijderen in je huis om bijvoorbeeld een open keuken te creeƫren? Of wil je van twee ruimtes een grote ruimte maken? Een muurtje weghalen lijkt eenvoudig, maar je moet wel op een aantal zaken letten. Wil je weten hoe je dit veilig doet? Lees dan gauw verder!

Wat voor soort muur is het?

Het allerbelangrijkste voor je begint met slopen is het identificeren van de muur. Is het een simpel muurtje of is het een draagmuur. In het geval van een draagmuur kun je namelijk niet zo maar gaan slopen. Een draagmuur verwijderen vereist een hoop extra werk en maatregelen. Maar hoe weet je nou of je te maken hebt met een draagmuur?

Hoe herken ik een draagmuur?

Het herkennen van een draagmuur kan lastig zijn. Je ziet weinig verschil qua oppervlak. Er zijn een aantal zaken die kunnen helpen bij het herkennen van een dragende en een normale muur.

  • De muur is niet hol maar massief
  • Een dragende muur kun je herkennen omdat deze helemaal door naar boven loopt
  • De balken van het plafond of van de vloer lopen door tot in de muur
  • Een steunmuur is vaak dikker dan de andere muren in je huis

Twijfel je? Je kunt een sloopbedrijf inschakelen die voor je uitzoekt of het om een draagmuur gaat.

Kan ik zelf een draagmuur verwijderen?

Voor het verwijderen van een draagmuur kun je beter een sloopbedrijf inschakelen. Een draagmuur biedt namelijk ondersteuning aan het plafond maar ook aan alle verdiepingen. Als je zomaar draagmuren sloopt kan het hele plafond of de woning instorten!

Hoe gaat het slopen door een sloopbedrijf in zijn werk?

Een sloopbedrijf kijkt eerst of het gaat om een draagmuur. Is dit geval? Dan gaan ze secuur te werk. Voordat er begonnen kan worden met slopen, moet er gekeken worden of je een vergunning nodig hebt. Dit verschilt per gemeente. Een sloopbedrijf kan dit voor je regelen. Hierna rekent het bedrijf uit wat de kosten zullen zijn. Ga je hiermee akkoord? Dan wordt er een datum geprikt om de werkzaamheden uit te voeren!

Ook een draagmuur laten verwijderen? Kijk dan eens bij dit Sloopbedrijf in Amsterdam!