Het meest ongerepte gebied is Arnhem Land in het Noordelijk Territorium. U moet een aanvraag voor vergunningen voordat u aankomt, want het is een zeer beschermd gebied, eigendom van en gecontroleerd door de Aboriginal mensen, en visitaties zijn beperkt.

Het land down under is enorm en de lijst van dingen te zien en te doen is enorm! Of je nu komt om te spelen op het strand, een berg beklimt, een stad verkent, in een regenwoud wandelt, kampeert in de bush of verdwaalt in de outback, Australië is zowel spannend als uniek!

Een van de zeven wonderen van de natuurlijke wereld en een van de meest opmerkelijke natuurlijke gaven van Australië, het Great Barrier Reef is gezegend met de adembenemende schoonheid van ‘s werelds grootste koraalrif. Het rif bevat een overvloed aan zeeleven en bestaat uit meer dan 3000 individuele rifsystemen en koraalcays en letterlijk honderden pittoreske tropische eilanden met enkele van ‘s werelds mooiste zonovergoten, gouden stranden.

Karijini is het tweede grootste nationale park in West-Australië en een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in de Pilbara. Het heeft adembenemende kloven, kristalheldere rotszwembaden, watervallen en een prachtig landschap. Er is een systeem van uitstekende wandelpaden van verschillende niveaus die u diep in de ondergrondse kloven en door watervallen leiden waar u in sprankelende rotszwembaden duiken. Er zijn uitstekende picknickplaatsen evenals toegewezen campings binnen het park. Een van de grote voordelen van het park is dat het landschap zo toegankelijk is. Zodra je parkeert, kun je letterlijk 50 meter lopen en canyons in kijken om watervallen en smaragdgroene rotszwembaden te zien.

Waarom niet wat tijd doorbrengen in Australië leren over de Aboriginal cultuur? Australische Aboriginal cultuur is de oudste levende beschaving op aarde. De Aboriginals overleefden 50.000 jaar als nomadische bewoners, nooit lijdend aan kwalen zoals de verkoudheid.