Over ons

Arnhem was in de 19e eeuw een favoriete plek voor de Nederlandse elite en werd daarmee een pittoreske badplaats. De stad heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstige schade opgelopen, maar werd zorgvuldig gereconstrueerd en blijft een aantrekkelijke bestemming, met veel historische gebouwen en genoeg dingen om te doen.

De stad is gecentreerd rond de oude korenmarkt (Korenmarkt), waar je kunt ontspannen op een terrasje, een fijne plek kunt vinden om te eten of je dag kunt doorbrengen met het verkennen van de vele interessante en diverse kleine winkeltjes langs de steegjes en steegjes. van de hoofdstraten.

Arnhem is ook beroemd om Burger’s Zoo, de grootste en meest populaire dierentuin van Nederland. Het beschikt over verschillende secties, zoals een regenwoud, woestijn, mangrove en zelfs een onderwaterwandeling. Het openluchtmuseum Nationaal Erfgoed ligt net buiten de stad en heeft historische gebouwen die vanuit heel Nederland naar de locatie zijn gebracht. Een andere bezienswaardigheid is de Sint-Eusebiuskerk, waar je de herbouwde toren kunt beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de groene stad. En om te genieten van het groene aspect van Arnhem kunt u Park Sonsbeek bezoeken, dat vroeger een landgoed was en nu het grootste en populairste park van de stad is.