Stof, stof, stof… in elk huis kom je het tegen. Laat je het te lang liggen en adem je er te veel van in, dan kan dat slecht zijn voor je gezondheid. En echt fris ziet het er ook niet uit. Regelmatig stofzuigen is dus noodzakelijk. Helaas is dit niet een klus die een mens veel plezier bezorgt. Daarom kun je maar beter en goede stofzuiger hebben. Maar hoe kies je die? Welke soort moet je hebben? In dit artikel helpen we je de goede keuze te maken.

Sledestofzuiger

Sledestofzuiger is eigenlijk een ander woord voor de traditionele stofzuiger, die bestaat uit een motor, stofreservoir, stofzuigerslang en een steel.

De sledestofzuiger is een veilige keuze, maar je moet wel bedenken of je een model wilt met of zonder stofzak. Mensen die waarde hechten aan een grote opvangcapaciteit kunnen het beste kiezen voor een model met zak. Ook als je last hebt van allergieën is dit een aanrader, omdat dit model minder stof heruitstoot dan een model zonder zak. Een model zonder zak is dan weer handig omdat je geen tijd, moeite en geld kwijt bent voor het vervangen van de zak.

Steelstofzuiger

De steelstofzuiger is een draadloze stofzuiger die als voordeel heeft de vele bewegingsvrijheid die je ermee hebt. Je kunt er je hele huis mee door zonder dat je steeds van stopcontact moet wisselen. Aan de andere kant hebben veel steelstofzuigers last van een laag vermogen en korte accuduur, al is dit bij de meest recente modellen al een stuk beter. Niet voor niets wordt de steelstofzuiger steeds populairder.

Robotstofzuiger

Voor de echte stofzuighaters is er de robotstofzuiger. In steeds meer woonhuizen gaat dit slimme apparaat zijn eigen gang. Jij kan lekker ontspannen terwijl de robotstofzuiger jouw huis vrijmaakt van vuil en stof. Wil je echt alles uit dit apparaat halen, kies dan één van de beste robotstofzuigers zoals beoordeeld door Klesto. Deze hebben bijvoorbeeld een dweilfunctie of een bijbehorende app.

Kruimeldief

Wil je snel even wat vuil opruimen of zoek je een apparaat dat ook de kleine hoekjes en gaatjes schoonmaakt, dan kun je kiezen voor een ouderwetse kruimeldief. Deze is extra handig op plekken waar je geen stroom hebt. Zoek je een nog efficiënter alternatief, kijk dan eens naar de beste stoomreinigers.