Is jouw woning toe aan een nieuwe vloer? Dan wil je het liefst een vloer die lang mee gaat en lang mooi blijft. Heb je het over een vloer van goede kwaliteit, dan heb je het over laminaat! Laminaat is dan een goede keuze wat betreft levensduur en behoud lang zijn mooie uitstraling! Lees hier welke voordelen laminaat met zich meebrengt.

1. Welke stijl creëer jij in jouw huis?

Een groot voordeel van laminaat is dat het in veel kleuren en soorten te verkrijgen is. Wil jij jouw woning van een industriële look voorzien, of houd jij meer van een landelijke stijl? Met laminaat kun je elke stijl creëren omdat laminaat in natuurlijke kleuren, grijstinten, tegelstructuren en bijvoorbeeld een betonlook verkrijgbaar is. Ook zijn er in sommige laminaatsoorten noesten en nerven verwerkt. De laminaatplanken zijn daardoor niet te onderscheiden van echt hout en hebben ook dezelfde look en feel als echte houten vloeren. Weet jij al welke soort laminaat jij wilt aanschaffen?

2. Laminaat kun je overal leggen

De kwaliteit van laminaat is in de afgelopen jaren zoveel verbeterd, dat je het nu eigenlijk overal kunt leggen! Dus wil je ook laminaat in de keuken of de badkamer leggen, dan is dat zeker mogelijk! Zo kun je jouw gewenste woonstijl in je hele huis doorvoeren! Zelfs de trap kun je bekleden met laminaat. Heb jij vloerverwarming in jouw huis, of wil je vloerverwarming laten leggen? Ook dan kun je nog steeds voor een laminaatvloer kiezen. Je kunt er alle kanten mee op!

3. Laminaat: een onderhoudsarme keuze!

Heb jij echt een hekel aan boenen en poetsen? Stofzuig en dweil je laminaatvloer eens of meerdere keren per week, dan blijft je vloer lang mooi. Ook over de lange termijn is laminaat veel onderhoudsarmer dan bijvoorbeeld een echt houten vloer. Laminaat behoeft geen nieuwe olie laag, en zwarte strepen verwijder je eenvoudig met een vochtige doek.