Bij het werken op een bureaustoel van Officetopper is het goed om voor de aanschaf op een paar punten te letten. Er wordt steeds meer vanuit huis gewerkt en de aanschaf van een goede bureaustoel is hierin onontbeerlijk. Waar moet je op letten als je voor een bureaustoel kiest?

Ga voor een bureaustoel met een instelbare rug

De rugleuning heeft als taak de rug en rugwervels volledige ondersteuning te bieden. Dit zorgt voor comfort en bespaart een hoop problemen in de toekomst. Zorg er voor dat de rugleuning naar de vorm van je rug kan worden aangepast. Dit komt het comfort zeker ten goede en zorgt ervoor dat eventuele rugpijnen worden voorkomen.

Een bureaustoel die volledig verstelbaar is

De hoogte instellen van je stoel is van belang voor een goed zitcomfort. Het is belangrijk dat de knieƫn in een hoek van 90 graden staan. Daarnaast moet je zelf aanvoelen of de stoel na meerdere uren werken nog goed aanvoelt. Dit zorgt voor de beste zithouding en het zorgt ervoor dat je meerdere uren achter elkaar kan werken op een bureaustoel. Armpads die verstelbaar zijn zorgen voor een natuurlijke zithouding. Je armen horen een hoek van 90 graden te bereiken om een natuurlijke houding te garanderen. Kijk daarnaast naar een instelling van de armpads en armleuningen die voor jou goed aanvoelt.

Een bureaustoel die motiveert tot actief zitten

Er zijn bureaustoelen die zorgen voor een hangende houding waarbij je een slechte houding aan kan nemen. Een bureaustoel die uitnodigt tot actief zitten biedt de uitnodiging tot meer bewegen. Al met al biedt de stoel de juiste ondersteuning inclusief meer motivatie tot beweging.

Kantelbaar bureaustoel

Een kantelbaar bureaustoel moet in iedere richting instelbaar zijn. Dit zorgt voor een lekkere zithouding met veel flexibiliteit. Hierbij wordt rekening gehouden met je rug zodat deze mee kan veren met de stoel. Als je lange uren maakt op je bureaustoel is een kantelbare versie een heel goed idee. De juiste ondersteuning wordt ook geboden omdat de mate van kantelbaar zijn zorgt voor nog meer ondersteuning van je lichaam.

De juiste materialen

Let goed op de gebruikte materialen. Een stoel waarbij duurzame materialen zijn gebruikt bieden niet alleen de beste kwaliteit, maar ook een stukje duurzaamheid, omdat ze langer meegaan. Leer is een voorbeeld van een duurzaam materiaal. Leer is makkelijk te onderhouden en geeft een luxe uitstraling aan je werkplek. Daarnaast is leer ademend en zorgt het voor de juiste temperatuur. Daarnaast is metaal ijzersterk, als je een bureaustoel kiest met ijzeren componenten gaat de stoel veel langer mee.

 

Bron: Officetopper.com