De vloerenmarkt heeft zich de afgelopen 100 jaar in een rap tempo ontwikkeld. Waar vroeger nagenoeg iedere vloer van hout gemaakt was, zien we tegenwoordig steeds meer vloeren van niet-natuurlijke materialen. De eerste ‘uitvinding’ op het gebied van vloeren was de laminaatvloer. Door het niet-natuurlijke karakter van deze vloer werd het onderhouden van de vloer stukken minder arbeidsintensief dan bij de houten vloer. De meest recente vernieuwing op de vloerenmarkt is de komst van PVC. PVC is eigenlijk het volwassen broertje van de laminaatvloer doordat er met de PVC-vloer meer mogelijk is. Toch is een laminaatvloer in veel gevallen meer dan afdoende, in deze blog vertellen we je waarom!

Prijs

Veruit het grootste voordeel van de laminaatvloer ten opzichte van de andere vloeren is de prijs van de laminaatvloer. Een vloer van Meister Laminaat koop je bijvoorbeeld al vanaf 14,95 euro per vierkante meter. Voor een PVC-vloer of een houten vloer betaal je al gauw stukken meer! Daarnaast gaat een laminaatvloer enorm lang mee en kun je voor een zachte prijs dus hartstikke lang genieten van een mooie vloer. Een vloer van Ambiant Laminaat bijvoorbeeld gaat bijvoorbeeld tot wel 20 jaar mee! Door de lange levensduur van de laminaatvloer is de daadwerkelijke prijs per jaar die je aan de vloer kwijt bent enorm laag. Een topvloer voor een zacht prijsje dus!

Vloerverwarming

Een veelgehoord nadeel van laminaat ten opzichte van haar oudere broertje de PVC-vloer is het feit dat je onder een laminaatvloer geen vloerverwarming kunt plaatsen. Dit is echter een vrij generiek nadeel en is zeker niet op iedereen van toepassing! Vloerverwarming kan in sommige woningen een uitkomst zijn, maar hoeft dat zeker niet voor jou te zijn. Als je dus per se vloerverwarming in je woning wilt aanleggen, dan is de laminaatvloer niet geschikt voor jou. Voor veel mensen is vloerverwarming echter geen absolute must-have en dan is een laminaatvloer vaak al meer dan afdoende! Je moet in dit geval voor jezelf beslissen hoeveel waarde je hecht aan de mogelijkheid tot vloerverwarming. Wat wel een gegeven is, is dat als je per se vloerverwarming wilt, je ook dieper in de buidel moet tasten bij de aanschaf van je vloer.