Je kent het wel, je hebt helemaal geen trek meer in je originele woonkamer en besluit om alles om te gooien en opnieuw in te richten. Het kost vaak erg veel moeite, maar dan heb je uiteindelijk vaak ook wat. Wat verstandig is om te doen, is om eerst je woonkamer te analyseren. Waar ga je al je meubels nu zetten, en hoe valt bijvoorbeeld de zon hier op in de middag? Staat dit ook bijvoorbeeld mooi als er een teak salontafel bij staat? Natuurlijk moet je de ruimte optimaal gebruiken, en dit kan goed door ook gebruik te maken van de wanden. Er kan bijvoorbeeld een bijzettafel teak bij gezet worden, die tegen de wand geplaatst kan worden.

Ontspannen tijdens het inrichten

Wat belangrijk is tijdens het inrichten, is om te ontspannen. Als er teveel druk op je ligt (bijvoorbeeld doordat je tijdsdruk voelt) kan het zijn dat het allemaal te chaotisch wordt. Denk eerst rustig na: ga ik beginnen bij de keuken, en wil ik daar bijvoorbeeld een teak salontafel bij? Als de rust er niet is, probeer dan even te wachten met het inrichten of haal een vriend/vriendin er bij die je advies kan geven. Ook bekijkt die het met een frisse blik, dus er zullen meer idee├źn zijn. Een bijzettafel teak kan bijvoorbeeld goed passen bij het interieur, en misschien merk je dat wel helemaal niet.

Het kiezen van het meubilair

Als je denkt dat je er klaar voor bent, kun je aan de gang gaan. Als eerste is het handig om te beslissen welke stijl je gaat kiezen. Bij de eetkamer wil je misschien wel een teak salontafel, of een bijzettafel teak. Dat kan natuurlijk erg goed passen bij de huisstijl als je houdt van duurzaamheid. Ook is de kleur erg belangrijk. Ga je voor de wat donkere stijl, of kies je liever voor iets met een witte kleur. De kleur kan uiteindelijk grote invloed hebben op hoe de meubels eruit zien in je huis, dus dit is een keuze waar je goed over na moet denken.