Het led paneel 60×60 6000k is een paneel met afmetingen die overeenkomen met de standaard afmetingen in de Nederlandse systeemplafonds. Als de platen in jouw plafond 60 centimeter bij 60 centimeter meten, dan kun je deze gemakkelijk vervangen voor dit led paneel. Omdat het led verlichting betreft, is het duurzaam, efficiënt en zuinig. Omdat het een 6000k variant is, produceert het paneel een koud en wit licht, vergelijkbaar met dat van buiten. Heb jij een led paneel 60×60 6000k op het oog, dan lees je hierover wat je daar exact van kunt verwachten.

 

Kenmerken led paneel 60×60 6000k

Het is goed om eerst de kenmerken van het paneel te bespreken, zodat je kunt zien of het een optie is voor jou.

  •       Led: het led paneel 60×60 6000k werkt met led verlichting. Dat is zuinig, gaat erg lang mee, efficiënt en duurzaam. Je zult besparen op je energiekosten en het vervangen van je lampen.
  •       60×60: de afmetingen van het paneel zijn 60 centimeter bij 60 centimeter. Dit zijn standaard maten in Nederland, maar het is belangrijk dat deze overeenkomen met de afmetingen van de platen in je systeemplafond.
  •       6000k: de temperatuur van het licht wordt uitgedrukt in het aantal k. De 6000k variant produceert het koudste en witste licht. Andere opties zijn 3000k (warm wit) en 4000k (helder wit). Het is vergelijkbaar met daglicht en daardoor geschikt voor ruimtes waarin zuiver licht noodzakelijk is.

 

Wanneer gebruik je dit paneel?

Ook al zijn led panelen prima toe te passen in woningen, dit led paneel produceert licht dat voor die situatie waarschijnlijk te koud is. Wil je je woning uitrusten met led panelen, dan kies je voor sfeerverlichting met het 3000k paneel en voor hoofdverlichting met het 4000k paneel. Het led paneel 60×60 6000k wordt toegepast in ruimtes zoals ziekenhuizen, laboratoria, apotheken, tandartspraktijken, werkplaatsen en magazijnen.

 

De installatie

Omdat het led paneel 60×60 6000k standaard afmetingen heeft, is het installeren ervan bijzonder gemakkelijk. Je verwijdert de huidige plaat of tl armatuur en vervangt deze voor een led paneel. Dat doe je op alle plekken die je verlicht wilt hebben. Je sluit het paneel aan op de omvormer en je bent klaar. Besteed je de werkzaamheden liever uit aan een monteur, dan is deze bij een gemiddelde klus al binnen een dag klaar. Je profiteert dan direct van helder en zuiver licht en alle voordelen die led met zich meebrengt.

 

De voordelen van led

De keuze voor het led paneel 60×60 6000k zal dus voornamelijk voortkomen uit de ruimte waarin deze wordt geplaatst. Led verlichting heeft dan een aantal belangrijke voordelen:

  •       Je bespaart 60% stroom als je je tl verlichting vervangt voor led.
  •       Een led lamp levert 50.000 branduren en kan 3 tot 5 keer minder snel vervangen worden.
  •       Het licht dat uit het led paneel 60×60 6000k komt schijnt direct naar beneden. Het is erg efficiënt en er gaat geen licht verloren.
  •       Led is duurzaam en milieuvriendelijk.