De meeste inbraken vinden plaats als de bewoners niet thuis zijn. De veiligheid van het huis is dus voor velen een belangrijke kwestie geworden om in de eerste plaats inbraakpogingen te helpen bestrijden en ze zelfs helpen te voorkomen.

 

Er zijn enkele zeer effectieve methoden, die de afgelopen jaren zijn gebruikt om de veiligheid van jouw huis te kunnen verbeteren en om de kans te verkleinen dat jouw huis wordt geselecteerd als een mogelijk doelwit voor een inbraak. Als jij jezelf in de gedachten van een inbreker verplaatst, kun je dingen gaan ontdekken, die hen ofwel bij je thuis zouden uitnodigen of die jouw huis zouden afkruisen omdat ze niet de moeite waard zijn. Hoe gemakkelijker je het voor een inbreker maakt, hoe groter de kans is dat het gebeurt. Omgekeerd, hoe moeilijker het is voor een inbreker is om snel en gemakkelijk jouw huis in en uit te komen zonder gezien te worden, hoe kleiner de kans dat je ooit met dit probleem te maken zult krijgen.

 

Eén van de meest effectieve methoden voor thuisbeveiliging is een programma voor buurtbewaking. Niet alleen in naam natuurlijk, maar een echte deelname van buren in een gebied of in een straat om hun eigen huis te bewaken en te letten op verdacht gedrag. Als jij niet thuis bent, vraag dan aan jouw buren om jouw post voor je op te halen of laat deze op het postkantoor bewaren, zodat het niet begint op te stapelen en duidelijk wordt dat je niet thuis bent.

 

Een geautomatiseerd systeem hebben voor het inschakelen van lichten en apparaten zoals bijvoorbeeld een radio of een televisie, die kunnen worden gehoord en ervoor zorgen dat ze op willekeurige tijden aan gaan, is een andere goede manier om de indruk te wekken dat er inderdaad iemand thuis is.

 

Een andere goede gewoonte is om jouw gereedschap, vooral ladders, in de schuur op te bergen aangezien ze vaak bij inbraken worden gebruikt om toegang tot de bovenste ramen te krijgen, die niet vergrendeld zijn of zelfs open kunnen zijn gelaten. Als je jouw gereedschap uit het zicht houdt, moet de inbreker zijn eigen gereedschap meenemen en hoe meer ze bij zich moeten dragen, hoe moeilijker het zal zijn om het te volbrengen.

 

Dus probeer het werk van een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken en je bent al een heel eind op weg naar inbraakpreventie.

 

Voor meer informatie over inbraakpreventie, neem contact op met Slotenmaker 24 – de 24 uurs slotenmaker!