Met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken binnen handbereik, prachtige afwisseling tussen moderne en klassieke architectuur, een bruisend stadsleven en een gunstige ligging is wonen in Rotterdam een pretje.

Door het tekort aan woningen en de stedelijke migratie is een geschikte woning vinden in een stad als Rotterdam echter een hele uitdaging. Wanneer je je zoektocht start zul je merken dat er je niet de enige bent die een woning zoekt in Rotterdam. Hoe zorg je ervoor dat je in zo’n competitieve markt een geschikte woning vindt? Lees nu verder!

Kijk verder dan je neus lang is

Je hebt hoogstwaarschijnlijk een aantal plekken of wijken waar je het liefste zou willen wonen. Probeer ook eens verder te kijken dan deze plekken en wijken en je zult zien dat er veel aanbod beschikbaar is. Misschien vind je wel de perfecte huurwoning in Rotterdam in één wijk waar je dit in eerste instantie niet zou verwachten!

Zorg dat je jezelf onderscheid van de concurrentie

Verplaats jezelf eens in de schoenen van iemand die werk als makelaar of bij een woningbouwverening. Wanneer je enorm veel reacties en aanmeldingen krijgt is de kans groot dat de meeste van deze reacties of aanmeldingen niet opvallen. Zorg daarom dat je een goede indruk maakt bij het reageren op een woning. Wees creatief in je brief en overtuig de verhuurder dat deze de juiste keuze maakt door de woning aan jou te verhuren, door bijvoorbeeld je inkomenssituatie of gezinssituatie toe te lichten. Daarnaast is het ook waardevol om het de verhuurder zo makkelijk mogelijk te maken door benodigde documenten zoals een arbeidscontract, salarisstrook en legitimatiebewijs al klaar te hebben gezocht. Wanneer je hier vervolgens om wordt gevraagd kun je dit direct opsturen.

Zoek op de juiste platformen

Weet waar je zoekt voor een woning huren! Zorg dat je het aanbod van verschillende verhuurders bekijkt. Zo heb je altijd een volledig zicht op het woningaanbod in Rotterdam.