Een systeemplafond wordt vaak toegepast op kantoren en scholen, maar ook thuis kan dit type plafond worden toegepast. Het is een plafond welke systematisch is opgebouwd uit plafondplaten, profielen en plafondhangers. In dit artikel vertel ik je wat de drie voordelen van dit plafond zijn voor jouw ruimte. Lees dus snel verder, want misschien is het iets voor jou. 

Mooie afwerking van het plafond

Het plafond van je woning of bedrijfspand bestaat zonder afwerking eigenlijk maar gewoon uit balken. Ook zie je de kabels en leidingen los hangen. Dit vraagt om een mooie afwerking en dat kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Door met systeemplafonds te werken, creëer je een mooi, net plafond. Systeemplafonds zijn in meerdere soorten en kleuren verkrijgbaar, waardoor je je eigen stijl terug kunt laten komen in het plafond. Denk dus niet gelijk alleen aan zo’n ‘saai’ kantoor plafond, maar bekijk eerst de mogelijkheden. Er is namelijk meer mogelijk dan je denkt.

De ruimte is beter geïsoleerd

Met een systeemplafond zorg je ervoor dat de ruimte beter geïsoleerd is. Dit zul je meteen merken aan zowel de temperatuur in de ruimte als aan de stookkosten. Maar dat is niet het enige, ook de akoestiek wordt hierdoor een stuk beter in de ruimte. Hierdoor hoor je geen gegalm meer en is het geluid van de buitenaf ook gedempt. Wanneer jouw kantoor dus in een druk kantoorpand zit en je wilt graag in alle rust kunnen werken, dan kan een systeemplafond echt een uitkomst zijn. Ook als je wilt dat je buren minder last hebben van jouw geluid kan dit plafond een goede oplossing zijn. De platen dempen het geluid en zorgen voor een goede akoestiek in de ruimte. 

Eenvoudig in onderhoud

Systeemplafonds zijn erg makkelijk in onderhoud. De platen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt en kunnen zelfs worden afgewassen. Hierdoor zijn de platen een hygiënische oplossing als plafond. Is er een plaat kapot of ziet deze er niet meer mooi uit, dan hoef je bij een systeemplafond niet gelijk het hele plafond te vervangen. Je kunt namelijk gewoon die ene plaat vervangen. Dit scheelt een hoop tijd, geld en moeite. Ook als je bij de kabels moet zijn die achter de platen hangen, wordt duidelijk dat een systeemplafond erg handig is. Je kunt de platen er namelijk heel makkelijk uithalen, waardoor je bij de kabels kunt. Zo hoef je niet het hele plafond open te breken en te repareren.