Tegenwoordig werken doen we het massaal; thuiswerken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zowel comfortabel thuis kunt werken en tegelijkertijd productief blijft? In deze blog geven we verschillende tips.

Om te beginnen is het belangrijk om een ruimte te kiezen waar je je veilig voelt! Het klinkt natuurlijk logisch, maar wanneer je steeds moet opletten of er naar binnen sluipt zal dat je niet helpen als het gaat om comfort en productiviteit. Simpel gezegd gaat het om een ruimte met gesloten ramen en deuren en voldoende ventilatie.

Verder moet je ervoor zorgen dat je werkruimte een aangename temperatuur heeft. Overweeg een ventilator of een verwarming indien nodig. Misschien heb je een verwarming onder je bureau of in de kamer. Als dat niet zo is, kunt je proberen warmere kleren aan te trekken – maar vergeet niet dat die ook moeten ademen, dus trek niet te veel lagen aan. Sommige mensen gebruiken graag verwarmde dekens voor hun voeten, maar deze zijn alleen niet echt geschikt voor je tenen.

Ook is het belangrijk om te denken aan goede verlichting (natuurlijk daglicht indien mogelijk), ook zal je moeten denken aan de geluidsisolatie. Deze kan helpen geluiden van buitenaf te verminderen. Als je verkeerslawaai thuis door de muren heen te horen is, overweeg dan extra tocht of geluid strips. Als het verkeerslawaai thuis door uw muren heen te horen is, kunt u die het beste zo goed mogelijk afsluiten, of geluidsisolerend materiaal gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk dat je werkruimte ergonomisch is ingericht. Laten we beginnen met het juiste meubilair: een comfortabele stoel, en een laptop op de juiste hoogte en een stevig bureau. daarnaast zijn er tegenwoordig verschillende duurzame opties, zoals een zit sta bureau. Deze producten zorgen naar een goede werkhouding, voor een betere doorbloeding en meer beweging.  Op internet zijn verschillende tips te vinden als het gaat om het inrichten van een ergonomische werkplek.

Zeker nu we meer thuiswerken, is het op zijn minst belangrijk om na te denken over de omstandigheden waar je in werkt. Een goede werkgever kan je hier ook mee helpen. Het is immers de bedoeling om voor lange tijd productief te blijven. Dit is zowel in het voordeel van je werkgever als jezelf. Er zijn op internet veel tips te vinden als het gaat om het inrichten van een duurzame ergonomische werkplek.  Tenslotte kun je overwegen om eens te overleggen met iemand uit je vriendenkring. Je bent tegenwoordig waarschijnlijk niet te enigste thuiswerkende uit je omgeving.