Door de komst van de coronapandemie was het bijna niet meer mogelijk om naar het buitenland op vakantie te gaan. Een enkele persoon ging toch, maar moest bij terugkomst direct twee weken in quarantaine. Niet iets waar je op zit te wachten. Door deze reisbeperking werd de vakantie in eigen land weer helemaal populair. En dit is niet zo gek, want Nederland is prachtig! Neem nou eens de provincie Drenthe die mensen uit de randstad alle rust in de natuur biedt. Iets dat zij missen in hun dagelijks leven. Overweeg jij om binnenkort ook naar Drenthe te komen? Dan mogen deze beste bezienswaardigheden zeker weten niet ontbreken tijdens jouw welverdiende vakantie.

 

1. Monumentale esdorpen

Denk je aan Drenthe, dan denk je waarschijnlijk direct aan al die schattige kleine dorpjes midden in de natuur. Maar wist je dat deze dorpen in ons land bekend staan als de monumentale esdorpen? Dit zijn dorpen met prachtige kerken en karakteristieke boerderijen. Sommige van deze dorpen hebben zelfs een brink, waardoor de Drentse dorpen ook wel bekend staan als brinkdorpen. Typische voorbeelden hiervan zijn de pittoreske dorpen: Dwingeloo, Ruinen en Zuidlaren. Wil je ook direct overnachten in één van deze plaatsen? Overweeg dan eens om te overnachten in Boutique Hotel de Drentse Liefde.

 

2. Turquoiseblauwe water van ‘t Hemelriekje

Tijdens warme zomerdagen is ‘t Hemelriekje de plaats van Drenthe om eens even lekker te dobberen in het verkoelende water. Dit meer beschikt over schitterend turquoiseblauw water en heeft meerdere stranden. Hierdoor voelt het even alsof je je waant in een tropisch paradijs. Een bezoek aan ‘t Hemelriekje maakt jouw vakantie hierdoor zeker weten af!

 

3. Drink een biertje bij proeflokaal Maallust & Kaaslust

Ben jij gek op speciaal bier? Dan is een bezoekje aan het proeflokaal Maallust zeker weten een aanrader. In deze brouwerij kun je niet alleen zien hoe bier gebrouwen wordt, maar ook nog eens verschillende lokale bieren proeven. Wil je optimaal genieten? Neem dan plaats op het zonnig terras en geniet van een verrukkelijke kaasplank van Kaaslust.

 

4 Nationale parken en natuurgebieden

Drenthe bruist al jaren van de natuur. Overal waar je kijkt zie je bomen, bloemen en dieren. Dit is niet zo gek aangezien Drenthe de meeste natuurgebieden van Nederland heeft met zelfs meerdere nationale parken. Op deze plekken kan je in alle rust wandelen. Tijdens je wandeling moet je er niet gek van opkijken dat je een herder met schapen tegenkomt, want schapen en koeien leven graag in de natuurgebieden. Onze aanraders om te bezoeken zijn zeker weten het Dwingerveld, de Drentsche Aa en het UNESCO Geopark de Hondsrug. Wil je jouw bezoek aan Drenthe net even iets avontuurlijker maken? Kies dan eens voor een fietsroute in Dwingeloo. Dankzij onze lijst met beste bezienswaardigheden van Drenthe wordt jouw vakantie in eigen land een succes!