Gedurende de lockdowns is het aantal huisdierenbezitters in Nederland enorm gestegen. Dit komt doordat mensen meer tijd doorbrengen in de woning dan ooit en daarom ook op zoek gaan naar veranderingen in de woning/woonsituatie. Het hebben van een huisdier is dan ook in ieder gezin iets moois. Een huisdier voegt ├ęcht iets toe aan het gezin en verdiend het dan ook om goed en met respect behandeld te worden. Dit gold natuurlijk tijdens de lockdowns al, maar na de lockdowns nog meer. Als we allemaal het normale leven wat meer oppakken hebben we automatisch minder tijd over om onze huisdieren te verzorgen. Omdat de beestjes wel de nodige aandacht vereisen geven we je in deze blog enkele tips hoe je je huisdier moet verzorgen.

 

Ziektes herkennen

Omdat je je huisdier minder zal zien dan in de periode ervoor is het nog belangrijker om je te verdiepen in de mogelijke ziektes van huisdieren. Waar je eerst dag in dag uit met het beestje leefde zul je het beestje nu slecht enkele uren/minuten op een dag zien. Door op de hoogte te zijn van de mogelijke symptomen van huis dierziekten kun je een ziekte al snel herkennen en verhelpen. Als je bijvoorbeeld weet hoe je een ziekte als diabetes kat kunt herkennen kun je hier snel naar handelen en de langdurige gevolgen minimaliseren. Het is belangrijk om hier zo veel mogelijk informatie over in te winnen. Hoe meer je weet, hoe beter je er ook naar kunt handelen!

 

Verzorging

Het feit dat je minder tijd met je huisdier gaat doorbrengen staat behoorlijk vast. Het is hierin dan ook extreem belangrijk om de tijd die je wel met het beestje spendeert nuttig te gebruiken. Het beestje heeft namelijk nog steeds dezelfde verzorging nodig als in de voorgaande maanden. Dit betekent dat de verzorging van je huisdier je in verhouding meer tijd zal kosten dan voorheen, omdat je zelf minder tijd hebt. Toch zul je deze tijd wel in het huisdier moeten steken om het beestje een goed leven te geven. Denk hierbij aan het schoonmaken van de oren met oorreiniger voor honden, het dagelijks voeren van het huisdier en het uitlaten waar en wanneer nodig van de huisdieren.