Is het jou ook opgevallen dat het tegenwoordig lijkt alsof iedereen over een camper of caravan beschikt? De schoolvakanties zijn in volle gang en veel mensen kiezen voor een veilige reisoptie, namelijk een camper of caravan. Tweedehands vliegen ze als warme broodjes over de toonbank. Maar hoe komt het eigenlijk dat er zoveel campers en caravans zijn in deze blog leggen we je daar alles over uit! 

Hoeveel mensen beschikken over een camper of caravan? 

In de eerste helft van 2021 hadden meer mensen dan ooit een caravan of camper, maar liefst 570.000 Nederlanders. Er werden 5400 nieuwe caravans geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 2011 en 35% meer dan het jaar ervoor. In totaal beschikt 1 op de 9 huishoudens in Nederland over een caravan of camper.  

Ook tweedehands campers en campers populair 

Naast de nieuwe campers en caravans die erg in trek zijn, is ook de tweedehands markt erg populair. Er zijn momenteel weinig tweedehands campers te vinden. Mensen zijn massaal op zoek naar campers om de wereld mee rond te reizen.  

Hoe komt het dat veel mensen een camper hebben? 

De hoofdreden dat er veel meer campers en caravans verkocht worden is het vermogen waar de Nederlanders over beschikken. Nederlanders worden steeds rijker en hebben daardoor meer geld te beschikken. Een campers is een prima investering want ze worden door de schaarste in de markt niet minder waard. Daarnaast kun je met een camper of caravan de wereld verkennen. Met name ouderen die met pensioen zijn trekken met de caravan en camper door bijvoorbeeld Europa. Maar liefst driekwart van de caravans en campers zijn van 50-plussers.  

Verliest ouderwets kamperen terrein aan de campers en caravans? 

Doordat het lijkt dat iedereen een camper of caravan heeft zou je bijna vergeten dat ouderwets kamperen ook nog bestaat. Misschien vraag je je af of kamperen zal verdwijnen maar dat is niet het geval. Kamperen wordt wellicht wel minder populair maar dat zullen mensen nog altijd blijven doen. Voor veel mensen is niets leuker dan wakker worden op een slaapmat in een tentje in de wildernis en je koffiedrinken op een campingstoel midden in de natuur. Daarnaast is daarvoor natuurlijk veel minder budget nodig.